LethDansant

Assepoester (4+)
Zondag 7 april 2019 om 15:00 uur | € 10,00 | Genre: Ballet

Assepoester woont met haar rijke stiefmoeder en twee stiefzusjes in een groot huis. Zij zijn erg gemeen tegen Assepoester en laten haar elke dag het hele huis poetsen. Assepoester mag het huis nooit uit en ook geen mooie jurken dragen, zoals haar verwende stiefzusjes wel mogen. Op een dag verschijnt de bode van de koning met een uitnodiging voor een groot bal op het paleis. Alle meisjes uit het land zijn uitgenodigd, want de prins zal trouwen met het liefste en mooiste meisje op het bal. Op de avond van het grote feest, sluit de stiefmoeder Assepoester op, zodat zij niet mee kan. Assepoester blijft verdrietig achter in het grote huis om te poetsen. Maar dan krijgt ze bezoek van een goede fee. De fee tovert een koets met een paard, een prachtige jurk en glazen schoentjes om op te dansen. Assepoester kan naar het bal, want niemand zal haar herkennen. Maar ze moet de fee beloven dat ze voor twaalf uur s’nachts weer thuis zal zijn, want dan wordt de betovering verbroken…

Danstheater LethDansant maakt familievoorstellingen voor theaters, festivals en scholen. Bekende en minder bekende sprookjes worden omgezet in klassieke balletvoorstellingen, speciaal voor publiek in de leeftijd van vier jaar tot en met 80+. De voorstellingen duren gemiddeld een uur. De ervaring heeft geleerd dat ook kinderen van vier jaar, soms zelfs drie jaar dit prima volhouden. Dit komt door de universele taal van de theatrale bewegingsvorm, die choreograaf Steffie van Leth in haar balletten verweeft.

www.lethdansant.nl

Assepoester-LethDansant groot

Choreografie: Steffie van Leth
Muziek: Prokofiev

Kaarten zijn inclusief administratiekosten.

Voor losse kaarten aan de kassa op de avond van de voorstelling betaalt u € 1,00 extra per kaart. Theater RhederArt geeft er de voorkeur aan dat u de kaarten via de website bestelt.