Geen voorstellingen in seizoen 2020-2021

Wij waren er helemaal klaar voor om u na de theaterloze Coronaperiode vanaf september a.s. een heel mooi theateraanbod te kunnen aanbieden in de theaterzaal van Theothorne. De plannen om dat met inachtneming van de anderhalve meter anti-Corona-maatregelen te kunnen doen waren uitgedacht.

Helaas hebben wij met pijn in het hart moeten besluiten om in het theaterseizoen 2020-2021 u geen voorstellingen aan te bieden in Theothorne. De reden hiervoor is, dat het niet gelukt is om een aanvaardbare overeenkomst te sluiten met de nieuwe exploitant van Theothorne. Helaas kregen wij geen garantie, dat wij het gehele seizoen zouden kunnen beschikken over de theaterzaal (en dus uw reservering ook niet zouden kunnen garanderen). Daarnaast zou door de gevraagde hoge zaalhuur er een veel te hoge entreeprijs ten opzichte van de omliggende theaters ontstaan.

De voorstellingen welke vanwege de Coronamaatregelen in de afgelopen maanden niet mochten plaatsvinden en uitgesteld zijn kunnen hierdoor ook niet meer worden ‘ingehaald’. Wij nemen z.s.m. per e-mail contact op met diegenen, die stoelen  voor de betreffende voorstelling hadden gereserveerd en zullen de volledige toegangsprijs terugstorten. Wij streven er naar om alle bedragen voor 1 september te hebben teruggestort. In verband met de grote hoeveelheid werk, die dit met zich meebrengt, verzoeken wij u alleen op onze e-mail te antwoorden en niet zelf contact op te nemen. Mocht u medio augustus echter nog geen e-mail van ons ontvangen hebben, dan is het uiteraard wel verstandig om contact op te nemen.

Overdracht exploitant Theothorne

Vandaag (7 maart 2020) is een artikel in De Gelderlander verschenen waarin staat dat de overdracht tussen de oude en nieuwe exploitant niet echt soepel verloopt. Slechts enkele dagen na de overdracht op 1 april a.s. staat de voorstelling LUSTEN EN LASTEN van LOS geprogrammeerd.

Aangezien het onduidelijk is hoe we de theaterzaal van Theothorne op 1 april aantreffen gaan we er nog steeds vanuit dat de voorstelling doorgang kan vinden. Misschien is er toch nog een overeenkomst getroffen en valt het mee en misschien moeten er noodmaatregelen getroffen worden. Zoals in het artikel is te lezen worden daar al voorbereidingen voor getroffen.

Het zal flink aanpakken worden maar alle betrokkenen doen hun uiterste best om de voorstelling van LOS 4 april a.s. doorgang te laten vinden.

Alvast onze dank voor uw begrip in deze zaak,

Seizoen 2019-2020


Hooggeëerd publiek!

Met trots kunnen we ons nieuwe seizoen aan u presenteren. Bekijk hiervoor het gehele programma.

De afgelopen periode was onstuimig rondom de continuïteit van de schouwburg Theothorne. Het lopende contract van de exploitant loopt nog een jaar door dus geen reden om te stoppen met een nieuwe programmering. Samen met de gemeente, die onze stichting Theater RhederArt financieel ondersteunt, zorgen we ervoor dat u de voorstellingen kunt bezoeken. Wij zullen alles op alles zetten om voor Dieren e.o. weer een fantastisch theater seizoen te organiseren en zien u graag bij één of meerdere van de komende voorstellingen.

Interview met Hans Kazàn

Hans Kazàn: humor hoort erbij

Goochelaar Hans Kazàn en zijn zoon Steven treden op donderdag 3 januari bij ons op. In de schouwburgzaal van Theothorne brengen ze de show ‘De goochelaar en de gek’. We maakten graag gebruik van de gelegenheid om Hans Kazàn te interviewen. Hierbij het resultaat.

Waar komt de titel van het programma, ‘De goochelaar en de gek’, vandaan?

,,Zoals je weet doe ik dit programma samen met mijn zoon Steven. Hij is altijd al een beetje gek geweest. Ik bedoel: heel grappig. Hij heeft, zoals ze dat noemen, de lach aan zijn kont. We combineren in dit programma magie met humor. Het ene moment is het publiek verbaasd over een truc, het andere moment wordt er hard gelachen.”

U zit al ruim 45 jaar in het vak. Hoe staat het met uw creativiteit?

,,Die creativiteit heb ik gelukkig nog. Nieuwe trucs zijn meestal een combinatie van bestaande elementen. Vergelijk het maar met het schrijven van liedjes. Er worden steeds weer nieuwe liedjes gemaakt van bestaande noten en ritmes. Zo is het ook met goocheltrucs. De creativiteit zit ’m ook in de aankleding en de presentatie van mijn shows. Mede door de inbreng van mijn kinderen, die ook in de showbusiness zitten, heb ik mijn presentatie gemoderniseerd. En in de loop der jaren is humor een steeds grotere rol gaan spelen.”

Betrekt u de zaal bij de show?

,,Zeker. Het programma is interactief. Het publiek in de zaal doet mee en af en toe vraag ik iemand op het podium, bijvoorbeeld om mee te doen aan een telepathisch experiment. Maar mensen hoeven niet bang te zijn dat ik ze voor gek zet. Dat doe ik niet.”

Humor speelt een belangrijke rol in deze show.

,,Absoluut! In de loop der jaren is humor een steeds grotere rol gaan spelen. Het gaat niet alleen om trucs. De verhalen eromheen zijn ook belangrijk. ‘Stand-up magic’ zou je deze show kunnen noemen. Voor de humor in deze show is vooral Steven verantwoordelijk. Hij is er een meester in om mijn verhaal op een hilarische manier te onderbreken. Hij is de ster van het programma.”

Kunt u alvast een tipje van de sluier oplichten?

,,Nee, dat is erg lastig. Het is een kijkspel. Dat laat zich moeilijk beschrijven. Je moet echt komen kijken. Ik kan al wel beloven dat het publiek heel blij en vrolijk de deur uit gaat. We gaan ons best doen in Dieren.”

Fijne feestdagen

Het hele team van Theater RhederArt wenst u een fijne kest en gelukkig 2019 toe.

2019 kerst en nieuwjaarsgroet

Nieuw bij RhederArt – pin betalingen aan de kassa

PIN logo

Vanaf heden zijn pin betalingen aan de kassa bij Theater RhederArt ook mogelijk. Echter gezien de extra €1,- raden we u aan vooraf te boeken via de website www.rhederart.nl/reserveren.

Nieuw bij RhederArt – de Podium Cadeaukaart

podium_cadeau_kaart_1_1

Vanaf heden is de Podium Cadeaukaart ook in te leveren bij Theater RhederArt. Hiermee kunt u eenvoudig uw favoriete voorstelling bij Theater RhederArt komen bijwonen. De kaart is in te wisselen aan de kassa, geef bij de bestelling op dat u gebruik maakt van een cadeaukaart.

De Podium Cadeaukaart is de landelijke cadeaukaart voor theater- en concertbezoek. De Podium Cadeaukaart is verkrijgbaar via de website van de podiumcadeaukaart, bij de VVV en bij de ANWB. Kijk voor meer informatie op www.podiumcadeaukaart.nl.

Zomer optreden van Duo Dubbel

Afgelopen zondag (19/8) een prachtig optreden in de wijngaard van Dieren van Duo Dubbel (Charlotte en Dookje).
Zij speelden de mooiste en leukste nummers welke door het publiek zelf werden geselecteerd of waren aangevraagd.

AGE_0169

Seizoen 2018-2019 is beschikbaar

Wij van Theater RhederArt in Dieren zijn trots op wat we u het komende seizoen te bieden hebben.

We trappen het nieuwe seizoen af met een theatershow van Andy & Melisa. Uiteraard hebben we veel cabaret met o.a. Rayen Panday, de beide broers Javier en Emilio Guzman, Roué Verveer, Pieter Jouke, Roovers en Van Leeuwen, Gestampte meisjes en zelfs ‘hilarisch cabaret’ met Esmee van Kampen bij het duo Niet Schieten.
Ook staat geprogrammeerd het prachtige toneelstuk Ma met Loek Peters. Er is magie van vader en zoon Kazàn en MINDGAMES met Timon Krause. Gezellig meezing theater bij Andermans Veren en Vuile Huichelaar. Familievoorstellingen van de Nuffe Tantes en ballet van LethDansant. Muziek met Gers Pardoel en de alom bekende drummer Cesar Zuiderwijk met een interactieve show of Piepschuim met van alles wat.

We hopen u het komende seizoen te mogen begroeten in de schouwburgzaal van Theothorne in Dieren.

Zomervoorstellingen in de wijngaard bij Domein Hof te Dieren

 

Theater RhederArt presenteert deze zomer drie middagvoorstellingen op een bijzondere locatie. In de Salon du Vin van de wijngaard in Dieren treden achtereenvolgens cabaretier Pepijn Schoneveld (24 juni), zangeres Katell (22 juli) en de komische vocalisten van Duo Dubbel (19 augustus) op. Bij mooi weer, waar we natuurlijk allemaal op hopen, zijn de optredens buiten. Cabaret en zang tussen de druivenranken! Het lijkt ons fantastisch en we verheugen ons er enorm op.

Kaarten reserveren kan nu via www.rhederart.nl/reserveren. De Salon du Vin heeft 60 zitplaatsen. De stoelnummers in ons bestelsysteem zijn voor de zomervoorstellingen niet van toepassing. U kunt een willekeurige stoel aanklikken om een plaats te bespreken. Bij mooi weer vindt de voorstelling buiten, tussen de wijnranken, plaats. Dan zijn er meer zitplaatsen beschikbaar en laten we dit in de nieuwsbrief voorafgaande de voorstelling weten. We adviseren u om tijdig te reserveren.