Dorine Wiersma (voorstelling in Dorpskerk Spankeren)

Vlieg Op!
Zaterdag 11 februari 2023 om 20.00 uur | € 16,50 | Genre: Cabaret

Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden. Ze pikte en slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In ‘Vlieg op!’ zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt! Scherend over hoge bomen, langs schaduwkanten en afgronden komt zij zichzelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar.

Wiersma studeerde gitaar aan het conservatorium en rolde daarna het cabaret in. Ze stond in de finale van het LCF en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden. Haar voorstelling D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar 2015.

De pers over deze voorstelling

Ze is volstrekt authentiek, dingt niet erg nadrukkelijk naar de gunst van het publiek maar windt de toeschouwers wel verbazend makkelijk om haar vinger-Wiersma blijkt in haar originele liedjes op een aangename manier onaangepast
Scenes Jos Schuring – Klik hier voor de recensie: https://www.scenes.nu/recensies/authentieke-podiumpersoonlijkheid-met-originele-liedjes.

Het lied -Het Binnenhof- is zowel inhoudelijk als muzikaal een absoluut hoogtepunt met een prachtige Keltische Middeleeuwse melodie-ze geeft in een buitengewoon grappig lied de moeders de schuld van alle ellende die de mensheid treft en haalt lange Frans door de mangel. Theaterkrant Patrick van den Hanenberg – Klik hier voor recensie Theaterkrant: https://www.theaterkrant.nl/recensie/vlieg-op/dorine-wiersma/.

Tekst en spel: Dorine Wiersma  /  Regie: Pieter Tiddens  /  Techniek: Frank Akkerman / Foto: Jaap van Westen

Kaarten zijn inclusief administratiekosten en een pauzedrankje.

Voor losse kaarten aan de kassa op de dag van de voorstelling betaalt u € 1,00 extra per kaart. Theater RhederArt geeft er de voorkeur aan dat u de kaarten via de website bestelt.