Eric Borrias

De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween
Zaterdag 8 oktober 2016 om 20:00 uur | € 12,50 | Genre: Verteltheater

èn

zondag 9 oktober 2016 om 14:00 uur,  jeugdvoorstelling € 7,50 (voorstelling zondag is geannuleerd)

Borrias maakte van dit boek maar liefst 2 voorstellingen! Een voor kinderen (7/8+) en een langere versie voor volwassenen. Kinderboekenweek 2016 heeft als thema OPA en OMA. Daarom komt Eric Borrias met zowel de Volwassenenversie (zaterdagavond 8 oktober) als de Jeugdversie (zondagmiddag 9 oktober) bij ons in het theater! 

Allan Karlsson wordt 100 jaar, maar is niet van plan op te komen dagen op het feest dat het bejaardenhuis organiseert. Dus stapt hij uit het raam en verdwijnt.

Bij toeval komt hij in het bezit van een koffer vol geld, crimineel geld. Vanaf dat moment begint een doldwaze  roadtrip dwars door Zweden. Criminelen,de politie, de pers, iedereen is op zoek naar Allan en de wonderlijke stoet mensen die hij om zich heen verzamelt. O ja, en een olifant.

In de jeugdversie volgen we Allan vanaf het moment dat hij het raam uitstapt. In het park komt hij Sven tegen. Een jongen op de schommel, die hoger en hoger gaat, omdat hij – net als Karlsson, meer van de wereld wil zien. Sven begrijpt “opa” Karlsson maar al te goed en dus zegt hij niets tegen de mensen die op zoek zijn naar Allan en zijn koffer.

‘In de volwassenenversie laat  Eric Borrias zien dat Allan Karlsson niet alleen in zijn 100e levensjaar een bijzonder mens was. Ook in de eeuw daarvoor heeft hij heel wat meegemaakt. Hij was van kinds af aan gefascineerd door explosieven. Hij ontwikkelde zich dan ook tot expert op dit gebied. Mede hierdoor kwam hij, al dan niet vrijwillig, over de hele wereld. Hij ontmoette alle groten der aarde, van Franco en Stalin tot Mao en Truman. Hij had een aanzienlijke invloed op de loop der geschiedenis van de 20e eeuw.’

Youtube filmpje van de artiest (opent in een nieuw venster)

161008 Eric Borrias

Voor losse kaarten aan de kassa op de avond van de voorstelling betaalt u € 1,00 extra per kaart. Theater RhederArt geeft er de voorkeur aan dat u de kaarten via de website bestelt.