LethDansant

Donderdag 1 januari 1970 om | | Genre:

Nieuwe voorstelling: De kikkerkoning

De waterlelies dansen elke dag mooi en gelukkig, samen met de heks van de wilg. Maar op een dag komen een koning en zijn paard zo wild tikkertje spelen bij de vijver, dat zij de lelies kapot maken. De heks is boos en daarom verandert zij de koning in een kikker. Zo moet hij voor altijd in de vijver bij de wilg wonen om te leren lief te zijn voor de lelies en al het andere dat er groeit en bloeit. De vloek zal opgeheven worden wanneer iemand hem zo lief vindt, dat hij een kus van diegene krijgt. De kikkerkoning is erg verdrietig, want hij is nu zo’n lelijke kikker dat hij niet kan geloven dat iemand hem ooit een kus durft te geven. Hij laat zich liever aan niemand zien en verstopt zich vol schaamte achter de wilg. Plotseling komt er een gouden bal de vijver in rollen. Die is van een vrolijke, maar wilde prinses. De waterlelies willen de bal niet aan haar terug geven en de prinses is erg verdrietig. Zou de kikkerkoning zichzelf aan deze mooie prinses durven te laten zien? Zodat hij haar kan helpen met de gouden bal?

Danstheater LethDansant maakt familievoorstellingen voor theaters, festivals en scholen. Bekende en minder bekende sprookjes worden omgezet in klassieke balletvoorstellingen, speciaal voor publiek in de leeftijd van vier jaar tot en met 80+. De voorstellingen duren gemiddeld een uur. De ervaring heeft geleerd dat ook kinderen van vier jaar, soms zelfs drie jaar dit prima volhouden. Dit komt door de universele taal van de theatrale bewegingsvorm, die choreograaf Steffie van Leth in haar balletten verweeft.

www.lethdansant.nl

GetFileAttachment

Choreografie: Steffie van Leth
Muziek: Aram Kachaturian

Kaarten zijn inclusief administratiekosten.

Voor losse kaarten aan de kassa op de avond van de voorstelling betaalt u € 1,00 extra per kaart. Theater RhederArt geeft er de voorkeur aan dat u de kaarten via de website bestelt.