Liesbeth List

Echo (try-out)
Woensdag 14 oktober 2015 om 20:00 uur | € 17,50 | Genre: Concert


Liesbeth List zingt Ramses Shaffy

Over de band tussen Liesbeth List en Ramses Shaffy zijn vele hoofdstukken geschreven. Hun levens waren decennia lang met elkaar verbonden, totdat Ramses in 2009 overleed. Nadat Liesbeth in 2013 het Ramses Shaffy nummer ‘Ik Denk Over Je Na, Amsterdam’ opnam voor het  tribute album ‘Leef!’, kwam de vraag van Shaffy’s oud-manager Menno Timmerman of ze ooit wel eens iets van zijn repertoire had vertolkt. “Ik heb daar gewoon nooit eerder aan gedacht. Het is moeilijk om de stem van Ramses los te horen van de door hem vertolkte songs”, aldus Liesbeth List.

Doordat zij een geheel eigen draai wist te geven aan haar bijdrage voor het aan Ramses opgedragen hommagealbum, opende dat haar eigen ogen en durfde ze het aan om een aantal nummers van Ramses Shaffy te selecteren en op te nemen. Deze zijn nu verzameld op het album ‘Echo’. Het repertoire is puur gekozen op tekst: “het moet ook over mij kunnen gaan.”

Het is een album dat bol staat van de melancholie maar het is tevens een productie, in handen van Ton Snijders en Lené te Voortwis, zonder bombast. Persoonlijker kan het bijna niet worden. Een eerlijk en direct album.

Naar aanleiding van dit nieuwe album geeft Liesbeth List 2 concerten. In Nederland op 18 oktober in Paradiso en in Antwerpen op 23 oktober.
Naast de nieuwe liederen van de cd “Echo” zal Liesbeth List tevens vele van haar bekende nummers ten gehore brengen.

In de aanloop naar deze concerten zal Liesbeth met haar band enkele try-outs doen. Eén van deze try-outs is op woensdag 14 oktober bij ons in het theater!

http://www.liesbethlist.nl/

151014 Liesbeth List_Echo_Foto Koos Breukel (2)

Voor losse kaarten aan de op de avond van de voorstelling betaalt u € 1,00 extra per kaart. Theater RhederArt geeft er de voorkeur aan dat u de kaarten via de website bestelt.