Los Hermanos Martinez y Morelo (concert in Dorpskerk Spankeren)

In Concert
Zondag 19 maart 2023 om 15.00 uur | € 18,50 | Genre: Muziek

“De cal y canto y arena” “Van krijt en zang en zand” Camarón de la Isla uit Alegrías de Cádiz

Los Hermanos Martínez y Morelo is het trio met gitarist Eric Vaarzon Morel en saxofonisten Juan Martínez, Miguel Martínez. Eric Vaarzon Morel geldt als de Nederlandse Flamenco gitarist. In 2019 kwam het album Cádiz, canciones de ida y vuelta uit met de gebroeders Juan en Miguel Martinez (saxen). De bezetting van het trio, met flamenco gitaar te twee saxofoon is uniek. Het album kreeg ***** recensies in ondermeer Jazzism en kan gezien worden als een hommage aan Paco de Lucía en Camarón de la Isla.

Eric Vaarzon Morel heeft op talloze concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland gespeeld, talloze samenwerkingen met musici en acteurs (waaronder Eric Vloeimans en Gijs Scholten van Aschat), kunstenaars en theatermakers van (inter)nationale faam geïnitieerd. Dit heeft hem gemaakt tot de authentieke en veelzijdige (flamenco)gitarist, theatermaker en componist die hij nu is. Volgens HP De Tijd lijkt zijn instrument bespannen met de snaren van zijn ziel; altijd trouw aan zichzelf gebleven ontroeren zijn energie, eigenzinnige invoelendheid en muzikale schilderingen zijn publiek steeds weer.

Juan Martínez is als baritonsaxofonist, artistiek leider en producer van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw architect van het internationale succes van dit orkest. Verschillende tournees en concertseries met vooraanstaande solisten als Kurt Elling, Christian Scott, Jose James, Patti Austin en Dr. Lonnie Smith gaven het orkest een internationale allure die werd versterkt door de Edisons voor de cd’s Blues for the Date en Crossroads. Onder zijn leiding treedt het orkest regelmatig op in onder andere China, Japan, Indonesië en Zuid Amerika.

Miguel Martínez studeerde in New York bij o.a. Jackie McLean en Lee Konitz en speelt sinds de oprichting in de New Cool Collective Bigband. Met zijn groep Meeting Point met o.a. Michiel Borstlap won hij het internationale jazzconcours van Hoeilaart (B). Dit was het begin van een indrukwekkende carrière als bandleider in groepen als Martinez Move, onder meer winnaar Festival International de jazz en Getxo (E) en later Barnicle Bill (met o.a. John Engels).

Eric Vaarzon Morel: gitaar
Juan Martinez: bariton saxofoon
Miguel Martinez: sopraan/altsaxofoon

Kaarten zijn inclusief administratiekosten en een pauzedrankje.

Voor losse kaarten aan de kassa op de middag van de voorstelling betaalt u € 1,00 extra per kaart. Theater RhederArt geeft er de voorkeur aan dat u de kaarten via de website bestelt.